Kako afirmacije mogu promeniti naš život

Naša sreća proizlazi iz nas samih i mnogo zavisi o tome kako se osećamo. Sreća je subjektivan pojam. Teško je poverovati da samo pozitivnim mislima možemo promenti naš život, ali to zapravo nije nikakva mudrost i uz pomoć afirmacija možemo dubinski da izmenimo naš način razmišljanja i naše navike.

Afirmacije su pozitivne misli ili izjave koje iskazuju neku situaciju u kojoj bi želeli da se nađemo ili neki cilj koji želimo da ostvarimo. Reči koje svakodnevno ponavljamo menjaju naš način razmišljanja. Kada ste fokusirani na pozitivne ciljeve vaš mozak će odbacivati negativne misli, čime ćete imati više volje da radite na sebi.

Najkraće rečeno, naše reči utiču na naše misli, a naše misli utiču na naše ponašanje, stavove i reakcije. Redovnim ponavljanjem afirmacija, mi menjamo naš način razmišljanja što utiče na naše shvatanje realnosti. Afirmacije će vam pomoći da bolje razumete sebe i probleme koje vas muče.

Kako promeniti naše navike?
Jedini način da afirmacije imaju efekta je da ih stalno ponavljamo. Oslobađanje od negativnih misli je vežba za mozak i ne može se stvoriti preko noći.

Da bi afirmacije bile što efektnije bitno je prilagoditi ih samom sebi. Bitno je ponavljati Vaše afirmacije svaki put kada pomislite na neki negativan događaj ili emociju preko koje želite da pređete.

Kad govorite (ili mislite) afirmacije najbolje je ih izgovarati u sadašnjem vremenu jer tako dobijate osećaj da one već postaju realnost.

Spajanje afirmacija sa nekim drugim tehnikama kao što su vizualizacija ili postavljanjem ciljeva dodatno pojačavaju njihovu vrednost.

Najvažnije, ako želimo da naši iskazi postanu stvarnost neophodno je da budemo u pozitivnom okruženju, pored pozitivnih ljudi. Ne postoji za džabe ona izreka – „Sa kim si, takav si“ 🙂

Neke od afirmacija su: