Povratak u školu posle godinu dana korone

Korona virus desio se iznenada i sve nas je prepao. U početku svi su bili mnogo više uplašeni nego sada, ali koliko je zapravo prvi karantin i par meseci ne izlaženja i gubitak socijalnog života uticao na sve nas? 

Na neke je manjak socijalnog života uticao drastično bolje nego na ostale, za introvertne osobe, one koji ne vole buku, galamu i mnogo ljudi korona virus i karantin bili su vrsta odmora. Dok su oni sa izrazenim socijalnim životom imali ozbiljan problem. 

Promena svakodnevnice može jako loše da utiče na psihičko stanje ljudi.

Pored izlazaka i provoda tu je i škola. Promena celog obrazovnog sistema, ne dolaženje u školu i rađenje stvari na daljinu na neki način su demoralisali učenike svih godišta. Živa reč u predavanju profesora znači mnogo više nego skripte i sličan materijal iz kog smo bili primorani da učimo. Neizbežan je loš uticaj na našu budućnost i dalje školovanje zbog godinu dana polovične nastave. 

Svi su se borili maksimalno, neki su tokom virusa imali i zdravstvene probleme i na nesreću smrtne slučajeve. Da bismo iz cele situacije izašli jači, još ne znamo kad, moraćemo da se trudimo mnogo više i nadoknadimo izgubljeno, a dok nema zdravstvenih problema ni trud ne bi trebao da predstavlja problem.