KOJU GIMNAZIJU UPISATI U BEOGRADU?

Koja je najbolja gimnazija za mene?

Koja je najbolja gimnazija za mene?

Želiš da upišeš gimnaziju, ali ne znaš koju, na pravom si mestu!

Obično roditelji upisuju decu u najbližu Osnovnu školu, a da li je to pravilo za upis i u srednju školu?

Pitali smo gimnazijalce zašto su upisali baš tu gimnaziju u koju idu ili su išli, a evo i šta su nam odgovorili:

-Bitno mi je bilo da upišem gimnaziju. Baba i mama su išle u Petu gimnaziju, tako da sam nastavila tradiciju. Peta mi je baš blizu i osećam se kao kod svoje kuće.

Isidora Putnik, učenica četvrtog razreda

-Od početka, upis u Treću je bio moj izbor, a roditelji su me podržali. Hteo sam da upišem jaku gimnaziju iz koje ću nešto kvalitetno da ponesem. Sam upis u školu je zahtevan i već se tu kristališe situacija i značajno redukuje broj onih koji mogu da je upišu. Prosečno svake godine oko 95 bodova je potrebno za upis. Bio sam opušten i uradio sam sve kako treba. Imao sam dovoljan broj bodova i upisao bez problema. Očekivanja me nisu izneverila i veoma sam zadovoljan, kako nastavom tako i društvom.

Mateja Jovanović, učenik trećeg razreda

-Upisala sam Prvu beogradsku gimnaziju zato što mi je blizu kuće i važi za jednu od najboljih gimnazija. Na moju odluku uticalo je i to da je moja mama išla u ovu gimnaziju.

Sofija Vučićević, učenica četvrtog razreda

-Upisala sam IX gimnaziju jer sam htela da se bavim menadžmentom/marketingom/pr i slično, ali mislim da u Beogradu ne postoji baš dobra srednja škola specifično za tu „granu“, te sam ciljala gimnaziju, drštveni smer, jer mi idu dobro jezici i konkretno da još malo razmislim i utvrdim šta ću upisati posle gimnazije. Odabrala sam Devetu zato što sam čula da je jedna od težih gimnazija, ako ne i najteža, te da na neki način izazovem sebe da se više trudim oko škole. Deveta je na dobrom glasu, ljudi odaju priznanja kad čuju da idem u Devetu, pa mi je i to nekako bonus. Što se tiče roditelja nisu imali uticaj na moju odluku uopšte.

Maša Lazarević, učenica trećeg razreda

Deseta gimnazija, opšti smer. Upisao sam je jer sam bio neodlučan da li sam više za prirodne ili društvene nauke, stoga sam odabrao ovo kao neki „middle ground“. Roditelji uopšte nisu uticali, doduše najbolji prijatelj ’99 je dao preporuku, budući da je on upisao istu školu.

Aleksa Tanasković, bivši učenik

-Čekala sam da vidim koliko imam bodova i onda sam napisala gimnazije koje su blizu mene. Pre toga nisam uopšte razmišljala u koju ću školu ići. Na kraju sam birala između Pete i Prve, a odabrala sam Prvu jer mi se više dopala zato što zvuči lepše i na sajtu piše da ima likovnu sekciju. Roditeljima je bilo svejedno, samo da je dobra škola.

Anđela Bubanja, učenica četvrtog razreda

-Upisala sam X gumnaziju zato što je opšti smer, a ja nisam mogla da se odlučim da li ću prirodni ili društveni. Takodje, moj stariji brat je završio ovu gimnaziju i on je bio zadovoljan, tako da sam otprilike znala šta da očekujem. Roditelji nisu uticali na moju odluku, podržali su me.

Helena Sekulić, učenica četvrtog razreda

Spisak svih gimnazija u Beogradu

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli u odabiru!

Gimnazija