TO DO LISTA ZA POLAZAK U ŠKOLU

back to school

back to school

Još jedan školski raspust je na izmaku. Školska godina samo što nije počela. Pored obaveznih udžbenika potreban nam je i pribor za školu. U nastavku ćemo vam prikazati neophodan pribor za novu školsku godinu

1.Ranac za školu

Naš savet je da napočetku školske godine odaberete kvalitetan ranac za školu. Što je ranac kvalitetniji duže će trajati. Tako da smo u startu prebrinuli ranac za narednih par školskih godina.

2.Pernica

Pernicu birajte po vašem ukusu. Izbor je veliki. Možete birati između različitih dezena, oblika, boja… Pernice koje su se najbolje pokazale, za učenike nižih razreda, su one sa rajfešluzom koje se otvaraju kao knjiga, i koje imaju još dva dela koja se otvaraju na spolja. Punjenja sadrže: dve olovke, jednu hemijsku olovku, dva lenjira, deset bojica, deset flomastera, jedan rezač, makaze i jednu gumicu. Stariji đaci radije biraju pernice manjeg oblika sa par olovaka, patentarom, gumicom, šestarom i flomasterima za podvlačenje.

3.Oprema za fizičko

Ukoliko ste osnovac ili srednjoškolac, potrebno je da pripremite i opremu za fizičko. Da ne biste opremu za fizičko nosili u kesi, postoje torbe za fizičko, koje su mnogo zgodnija opcija. U torbu se pakuju čiste patike, bela majica i crni ili teget šorts.

4.Sveske

U zavisnosti od broja predmeta i zahteva nastavnika, odn. profesora, potrebno je nabaviti odgovarajuće sveske. Za većinu predmeta izuzev za jezike obično se koriste sveske na kvadratiće, a sami ćete proceniti da li vam više odgovaraju manjeg ili većeg formata. Stariji đaci često biraju i sveske povezane spiralom koje olakšavaju listanje.

5.Kutije za užinu

Najmlađi đaci svakodnevno nose unapred pripremljenu užinu u školu. Mogućnosti za pakovanje su nikad lepše. Veliki je izbor kutija sa likovima poznatih crtanih junaka u kompletu sa flašicama za vodu.