5 biljaka koje su lake za održavanje u kući

Biljke imaju sposobnost da u najdosadnije sobe donesu život, po ceni da se dobro brinete o njima. Ipak, postoje neke koje ne zahtevaju mnogo svetla a izgledaju predivno. Free svet vam predstavlja neke od tih biljaka. 

Preporuka je da se ove biljke zalivaju kišnicom ili ustajalom vodom, a po potrebi ih treba đubriti. 

Napomena: Dracena i filadendron su otrovne po životinje!

1. Paprat
Postoji preko 2000 vrsta paprati koje su pogodne za uzgoj u kući. Ne zahtevaju puno svetlosti, ali treba redovno da se zalivaju (leti do tri puta nedeljno, a zimi jednom nedeljno). Optimalna temperatura za ovu biljku je od 18 do 20°C leti, a zimi oko 15°C. 

Paprat

2. Filadendron
Filadendron je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka koja ne zahteva puno svetlosti i najviše joj prija da nije izložena direktnim izvorom svetlosti. Zemlja bi uvek trebala da joj bude vlažna, tako da je obilno zalivajte dok raste. Takođe, bitno je redovno podšišati.

Filadendron

3. Dracena
Dracena je takođe jedna od najtraženijih kućnih biljaka. Nju je potrebno držati što dalje od direktnog izvora svetlosti, a preporučuje se da se zaliva na svaka četiri dana. 

Dracena

4. Mesečev cvet
Mesečev cvet pored toga što dobro prečišćava vazduh, upija i štetne elektromagnetne zrake od televizora i kompjutera. Ne zahteva često zalivanje niti puno svetlosti zbog čega je super kandidat za kućnu biljku. 

Mesečev cvet

5. Kućna sreća
Ova biljka je po feng šuiju donosi sreću i zdravlje u kuću. Treba joj zalivati samo koren, a listove povremeno prskajte vodom. 

Kućna sreća